You are here: Home Συνεντεύξεις Ο Νίκος Μίχας στον ΠΑΡΕΑ 104 FM

Ο Νίκος Μίχας στον ΠΑΡΕΑ 104 FM

mixas_parea_2

Ο Νίκος Μίχας μάς συστήθηκε μέσα από την τηλεόραση και στη συνέχεια… κινήθηκε τελείως διαφορετικά, επιλέγοντας αυτά που τον εκφράζουν κι όχι αυτά που τον προβάλλουν. Έχει τελειώσει την Ιατρική «που είναι η δεύτερη αγάπη μου, αλλά δυστυχώς με κέρδισε η πρώτη, μουσική, που δεν σε αφήνει ποτέ αν δεν την αφήσεις και δεν θα την αφήσω για κανένα λόγο» όπως μας λέει, είναι μάλλον ντροπαλός, αλλά μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή, παίρνει τον χρόνο του σε ό,τι κάνει για να το απολαμβάνει και μας έρχεται, στον ΠΑΡΕΑ 104FM, με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το single «Πόσο σου μοιάζω» που είναι προπομπός του δίσκου του που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Σήμερα λοιπόν, στο καθιερωμένο ραντεβού της Παρασκευής στον ΠΑΡΕΑ 104FM, στην Άννα και τον Στράτο, ο Νίκος Μίχας μιλά και τραγουδά όσα αγαπάει…

* Πού σε βρίσκουμε τώρα;
"Θα γίνει ένα λάιβ στις 11 Μαΐου στο Koo-Koo στο Γκάζι και μετά, όλο το καλοκαίρι, σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, μαζί με την μπάντα μου, τους Sputniks".
* Ουσιαστικά βγαίνεις σόλο, χωρίς συμμαχίες και συνεταιρισμούς…
"Και με παρέα είναι καλά, κι έτσι περνάω ωραία. Αλλά και σόλο που βγαίνω πάλι με παρέα είμαι στη σκηνή. Παρουσιάζουμε τραγούδια από τους προγούμενούς μου δίσκους και διασκευές, όπως π.χ. έχουμε κάνει ένα remix το «Insomnia» των Faithless με τον «Βασιλιά της σκόνης»… Τέτοιες διασκευές, περίεργες".
* Γενικά «παντρεύεις» περίεργα πράγματα στη ζωή σου;
"Στη ζωή μου είμαι νορμάλ, δεν κάνω κάτι extreme, ούτε μπερδεύω πολύ τα πράγματα. Όταν δεν ασχολούμαι με τη μουσική βρίσκομαι με τους φίλους μου, πηγαίνουμε κανένα σινεμά, αράζουμε σε σπίτια… Στη μουσική όμως μου αρέσει να πειραματίζομαι, μου αρέσει να κάνω πράγματα που με εκφράζουν, να παίρνω τον χρόνο μου για να φτιάξω κάτι, έναν δίσκο ας πούμε. Και ρισκάρω κιόλας…".
* Παρόλο που η εκκίνησή σου έγινε μπροστά στις κάμερες, έχεις κινηθεί τελείως διαφορετικά…
"Κατά τύχη! Πλάκα κάνω… Όλα ήρθαν σχεδόν από μόνα τους έτσι. Κι έχουν γίνει όπως τα ήθελα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω φτάσει σε σημείο να κάνω τα λάιβ μου, τα τραγούδια μου…".
* Σου έχει ανταποδώσει η μουσική αυτά που περίμενες όταν ξεκίνησες να ασχολήσε επαγγελματικά;
"Κοίτα, από οικονομικής σκοπιάς, έχω βγάλει κάποια χρήματα που μου επιτρέπουν να ζω καλά. Όχι ΤΑ χρήματα, αλλά είμαι εντάξει, μπορώ να συντηρήσω το αυτοκίνητό μου και να ζήσω. Από εκεί και πέρα, πολλές φορές θέλω περισσότερα πράγματα. Νομίζω όλοι έτσι είμαστε στη δουλειά μας, δεν αρκούμαστε με ό,τι έχουμε. Θέλουμε περισσότερα λάιβ, περισσότερο κόσμο, περισσότερους δίσκους. Αλλά δεν είναι σωστό αυτό. Αν πάω πίσω και δω τον εαυτό μου πώς ήμουν στα 18, στα 20, σκεφτόμουν να κάνω συναυλίες, να γράφω τραγούδια, να παίζω τη μουσική μου με το συγκρότημά μου, ε, αυτό το έχω καταφέρει και δεν είναι λίγο. Είμαι λοιπόν αρκετά ευτυχισμένος γι’ αυτό. Φτάνω στο τώρα και βλέπω ότι αυτά που ονειρευόμουν τα έχω καταφέρει…".
* Υπάρχει ακόμη η φιλοδοξία για το περισσότερο;
"Η φιλοδοξία ως ένα βαθμό είναι καλό πράγμα, είναι κινητήριος δύναμη να κάνεις πράγματα, είναι χρήσιμη. Όταν είσαι υπέρμετρα φιλόδοξος είναι αρνητικό, γιατί χάνεις την ουσία, χάνεις το τώρα, αυτό που ζεις και ζεις για το μέλλον…".
* Υπήρξες ποτέ υπέρμετρα φιλόδοξος;
"Όχι. Ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική και να ζω από αυτό. Και νομίζω ότι τα έχω καταφέρει μέχρι ενός σημείου. Σίγουρα θέλω να προχωρήσω, να βγάλω κι άλλα τραγούδια, τραγούδια που να αρέσουν στον κόσμο, αλλά ως εκεί…".
* Τι ρίσκαρες με το να εκτεθείς τόσο πολύ στους προβολείς της τηλεόρασης;
"Την εσωτερική και ψυχική ισορροπία μου. Ο χρόνος με βοήθησε. Με τον χρόνο ισορροπώ, σκέφτομαι, απέχω πολλές φορές από κάποια πράγματα. Όλο αυτό που έχει να κάνει με τα φώτα της δημοσιότητας και τη μουσική είναι λίγο παράτολμο. Και ειδικά όποιος βγαίνει στην τηλεόραση θεωρώ ότι είναι πολύ τολμηρός, γιατί μπορεί να σε ζαλίσει…".
* Οι νέες τεχνολογίες, το ίντερνετ είναι μέσα στην καθημερινότητα και τη δουλειά σου;
"Σαφώς! Το ίντερνετ το θεωρώ πολύ δυνατό εργαλείο. Κυρίως μπαίνω στο youtube, όπου μπορείς να βρεις τα πάντα από μουσική, στο myspace αλλά και το facebook. Είναι δυνατό μέσο…".
* Το ότι η μουσική έχει γίνει παρανόμως διακινήσιμη μέσω ίντερνετ σε ενοχλεί;
"Η μουσική είναι για να κυκλοφορεί και να την ακούει ο κόσμος. Ναι μεν είναι προϊόν αλλά είναι και τέχνη. Δεν είναι κατακριτέο να πωλείται γιατί κι εμείς πρέπει να ζήσουμε, αλλά εμείς ζούμε κι από άλλα πράγματα, από τα λάιβ π.χ., δεν ζούμε από ένα CD που είχε καταλήξει να πωλείται στα δισκοπωλεία 20 ευρώ. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας".
* Στην καθημερινότητά σου τι σε ενοχλεί και τι σε φτιάνει;
"Πολλά με ενοχλούν, με πρώτη την κοροϊδία που υπάρχει παντού γύρω μας. Γι’ αυτό θα μιλήσω γι’ αυτά που μου αρέσουν. Μου αρέσει που περνάμε ωραία στην Ελλάδα!".
* Ναι, αλλά πάνε να μας το κόψουν!
"Δεν θα τα καταφέρουν! Δεν γίνεται! Απλά μας στριμώχνουν πολύ έντονα, οικονομικά κυρίως. Με απασχολεί όλο αυτό πολύ, κυρίως γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν είμαστε ελεύθεροι, όλο κυνηγάμε να κάνουμε κάτι, όλο έχουμε έναν στόχο και συνήθως αυτός ο στόχος είναι υλικός. Και χάνουμε όλη την ουσία των πραγμάτων, που για μένα είναι να ζούμε ευτυχισμένα, χωρίς άγχη, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή!".
* Εσύ τα έχεις καταφέρει;
"Όχι! Αλλά το παλεύω…".
* Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
"Άνθρωπος…".

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012
Διαφήμιση