You are here: Home Συνεντεύξεις H Χριστίνα Κολέτσα στον Παρέα 104fm

H Χριστίνα Κολέτσα στον Παρέα 104fm

koletsa_parea_2

Οχτώ χρόνια χωρίς διακοπές μετράει η Χριστίνα Κολέτσα, η σημερινή καλεσμένη στα στούντιο του ΠΑΡΕΑ 104FM, της Άννας και του Στράτου, κι αποφάσισε φέτος να κάνει ένα ακριβό δώρο στον εαυτό της, να ξεκουραστεί. «Νομίζω ότι το χρωστάω στον εαυτό μου να πάρω μια ανάσα. Τελευταία φορά πήγα διακοπές το Πάσχα, δέκα μέρες, πριν από αυτό όμως… ήταν πολλά τα χρόνια!» Γι’ αυτό προς το παρόν θα την ακούμε και θα την απολαμβάνουμε να μας τραγουδά «Πιο καλά θα περνώ» παρέα με τους Master Tempo και αναμένουμε τη νέα της δουλειά, που είναι σε φάση ακροάσεων…
* Γίνεται πολλή κουβέντα… για τα κιλά σου! Σε ενοχλεί αυτό;
«Είχα ένα ορμονικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ριάλιτι που συμμετείχα και είχα πάρει κιλά. Τα κανονικά μου είναι αυτά που είμαι τώρα. Στην αρχή με ενοχλούσαν πολύ τα σχόλια για τα κιλά μου, τώρα το έχω συνηθίσει. Με ενοχλούσε βασικά ότι δημιουργούνταν μια συγκεκριμένη εικόνα στον κόσμο, η οποία και προβάλλονταν, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τώρα έχω καταλάβει ότι αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται… Δεν μπορώ να κάθομαι να απαντάω ότι δεν έχω νευρική ανορεξία ή ότι δεν τα έχω με τον τάδε. Τα έχω πλέον συνηθίσει. Εντάξει, με τσιμπάει κάτι όταν είναι κάτι «χοντρό»».
* Όλα αυτά σε έχουν αλλάξει;
«Θα έλεγα ότι δεν είμαι πια τόσο αυθόρμητη όσο ήμουν. Εξακολουθώ να είμαι ο εαυτός μου στη δουλειά μου, αλλά προσέχω λίγο παραπάνω. Θυμάμαι ότι όταν πρωτοβγήκα τα έβλεπα όλα πολύ αθώα, σχεδόν παιδικά. Ξέρεις, α, τι ωραία, δουλεύουμε όλοι μαζί σε ένα μαγαζί και όλοι θέλουν το καλό μου και όλοι αγαπιόμαστε μεταξύ μας και είναι όλα καταπληκτικά. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν σε αγαπάνε όλοι, ούτε θέλουν όλοι το καλό σου, ούτε είναι τόσο καλοπροαίρετοι όσο νομίζεις εσύ».
* Από τις συνεργασίες σου ξεχωρίζεις κάποια;
«Έχει τύχει και έχω περάσει καλά σχεδόν σε όλες. Αυτό που ήταν σχολείο για μένα και το φυλάω σαν δώρο και σαν θησαυρό ήταν η συνεργασία μου με τον Βασίλη Καρρά».
* Εσύ έχεις αποφασίσει συνειδητά το στιλ και τη γραμμή σου στο τραγούδι;
«Εγώ δουλεύω στα μπουζούκια και μου αρέσει αυτό. Με εκφράζει το λαϊκό. Η λαϊκή ώρα όταν τραγουδάω σε μαγαζί είναι η ευτυχία μου. Τραγουδάω, μιλάω με τον κόσμο, παίζω, είναι οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές».
* Με το φλερτ πώς τα πας;
«Η αλήθεια είναι δεν με φλερτάρουν ιδιαίτερα. Υπάρχει ένας «τοίχος» που δεν τον βάζω εγώ. Αλλά μάλλον λόγω της δουλειάς μου μάλλον με τοποθετούν σε μια συγκεκριμένη θέση και δεν με φλερτάρουν».
* Και κοίτα να δεις που ο πολύς κόσμος νομίζει άλλα…
«Μπα, καμία σχέση. Και πολλές είναι οι φορές που μου έχουν καταλογίσει και σχέσεις που δεν είχα και με ανθρώπους που δεν τους έχω γνωρίσει καν. Αυτά συμβαίνουν όταν εκτίθεσαι».
* Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας ταλαιπωρούν πώς τα βλέπεις;
«Είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτομαι «ότι είναι να γίνει θα γίνει». Ίσως γιατί θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν πολίτες, σαν μονάδες. Έχουμε φτάσει σε τόσο κομβικό σημείο που δεν ξέρω τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Όσον αφορά τη δουλειά μου, που είναι η διασκέδαση νομίζω ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να διασκεδάζει, ίσως σε πιο μικρά μαγαζιά, ίσως με ένα μόνο ποτό, αλλά τη χρειάζεται τη διασκέδαση, ίσως και πιο πολύ από ποτέ. Η διασκέδαση είναι ανάγκη του ανθρώπου».
* Εσύ προσέχεις περισσότερο τα οικονομικά σου;
«Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω μαζέψει φράγκο! Γενικά δεν είμαι και από τις καλοπληρωμένες τραγουδίστριες κι ούτε είναι κάτι που έχω κυνηγήσει, δεν έχει σημασία για μένα. Σε γενικές γραμμές προσέχω να έχω για το άμεσο μέλλον. Η αλήθεια είναι όμως ότι πήγα και ψώνισα και… ένιωσα άσχημα. Λέω, πας και ψωνίζεις και ο κόσμος δεν έχει να φάει».
* Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που ερωτεύτηκες και πιο το πιο πρόσφατο;
«Μικρή, είχα κολλήσει με το «Άστο το χεράκι σου» που έλεγε η Βουγιουκλάκη στο «Δόλωμα» και το έχει πει κι ο Πάριος και ένα ορχηστικό του Χατζιδάκι. Και τώρα τελευταία ένα ξένο, το «Amazing» της Ίνα».
* Δείχνεις γενικά χαλαρός άνθρωπος…
«Δεν είμαι και τόσο. Είναι να μην με πειράξεις. Άμα με πειράξεις γίνεται χαμός. Κρατάω και πράγματα μέσα μου να μαζεύονται και κάποια στιγμή να γίνει η έκρηξη. Μπορεί να χτίζω μια ζωή και να δώσω μία και να τα χαλάσω όλα. Στις φιλίες μου όμως, παλιές και καλές φιλίες, είμαι εκεί. Με τους φίλους μου μοιράζομαι τα πάντα μαζί τους, τα πράγματά μου, τη ζωή μου».
* Είσαι έτσι και στον έρωτα;
«Είμαι πιο απαιτητική. Επειδή γενικά φοβάμαι μην πληγωθώ, μπορεί να δίνω την εντύπωση ότι τα δίνω όλα, αλλά δεν το κάνω, είμαι κρατημένη. Δεν αφήνομαι να νιώσω εύκολα πράγματα. Φοβάμαι μήπως χάσω αυτόν που αγαπώ».
* Φιλοδοξίες έχεις;
«Σε επαγγελματικό επίπεδο θα ήθελα αυτό που κάνω να κρατήσει. Δεν με νοιάζουν τα πολλά λεφτά ή η δημοσιότητα, δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα γι’ αυτό. Θα ήθελα να είμαι καλά, να βγάζω τα λεφτά μου για να ζω. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να βρω αυτόν που θα είναι το άλλο μου μισό και να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του. Μου αρέσει να μοιράζομαι τη ζωή μου».
* Μια ευχή που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;
«Να γίνει ένα θαύμα, γιατί είμαι Ελληνάρα, με έψιλον κεφαλαίο και όλα αυτά να σταματήσουν, τα επεισόδια, αυτή η κατάντια και αυτή η μιζέρια που μας έχει κατακλύσει. Συνήθως ένα κακό το ακολουθούν πολλά. Οργή λαού είναι οργή Θεού, μην το ξεχνάμε. Να γίνει ένα θαύμα να αποκατασταθούν όλα, να έρθει ένα καλό και να το ακολουθήσουν πολλά…».

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010
Διαφήμιση