You are here: Home Συνεντεύξεις Παρέα με τον Χάρη Βαρθακούρη στους 104 !!!

Παρέα με τον Χάρη Βαρθακούρη στους 104 !!!

varthakouris_parea_1

Ανανεωμένος, με πολλά νέα, όλα ενθουσιώδη, προσωπικά και επαγγελματικά, άλλαξε «ομάδα για τον ίδιο λόγο που το κάνει κι ένας ποδοσφαιριστής, επειδή δεν παίζει, δεν είναι καν μέσα στη 18άδα, είναι στην κερκίδα και νιώθει ότι τα πόδια του τον βαστάνε ακόμα», δηλαδή δισκογραφική εταιρεία, επέστρεψε στην Minos-EMI «στο σπίτι μου, από το οποίο κακώς έφυγα», γίνεται - σύμφωνα με τον τίτλο του νέου του CD, «Άρχοντας του κόσμου», ή τουλάχιστον «του δικού μου κόσμου», όπως ομολογεί και μιλά για όλα σήμερα, 4-5 στην Άννα και τον Στράτο και έχει ραντεβού μαζί σας φυσικά μέσα από την αγαπημένη συχνότητα του ΠΑΡΕΑ 104FM. Ο Χάρης Βαρθακούρης είναι εδώ…

* Τι σημαίνει για σένα «παίζω μπάλα» δισκογραφικά;
"Να με υποστηρίζουν επειδή πιστεύουν πως έχω πράγματα να δώσω. Στη δική μου περίπτωση είμαι παραγωγός, ενορχηστρωτής, μουσικός, παίζω όλα τα όργανα, γράφω κι ερμηνεύω - κι όλα αυτά επειδή γουστάρω, είναι μια διαδικασία που γουστάρω πάρα πολύ, από τη σύλληψη ως την γέννηση… Αγαπώ όλο το φάσμα. Μου αρέσει το στούντιο, είμαι πολύ δημιουργικός μέσα στο στούντιο. Φεύγω από το στούντιο του σπιτιού μου και πάω με έτοιμο υλικό στο στούντιο που πληρώνω, το επαγγελματικό και παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις. Η μετάβαση από τον ερασιτεχνικό κόσμο του σπιτιού μου στον επαγγελματικό κόσμο του στούντιο είναι γεμάτη δημιουργικές αλλαγές".
* Τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του στούντιο - γιατί έχεις την τάση να παραμένεις σε «στουντιακή κατάσταση» για πολύ…
"Έχω παραδώσει το υλικό μου. Την ώρα που το άφησα και έφευγα σκεφτόμουν διάφορα αλλά εν τέλει το αποχωρίστηκα! Είπα αυτό είναι… Στην ουσία δεν θεωρώ ότι τελείωσε ο δίσκος, αλλά ότι τον εγκατέλειψα. Έτσι έκανα και με τους δύο προηγούμενους, είπα ως εδώ…".
* Ναι, γιατί κάποια στιγμή η μουσική σου πρέπει να βγει από το στούντιο και να φτάσει στον κόσμο. Πόσα χρόνια έχουν περάσει;
"Οχτώ… Κάποια στιγμή έλεγα θα βγάζω δίσκο ανά Μουντιάλ, αλλά δεν έκατσε το 2006! Ίσως αν δεν γνώριζα την κοπέλα μου και νυν σύζυγό μου, αν δεν περίμενα παιδί -σ.σ. όπως καταλαβαίνετε ο Χάρης είπε τα νέα του μαζεμένα και με μια ανάσα!- αν, αν… τα πράγματα αν ήταν αλλιώς. Αποφάσισα να μπω συμπτωματικά στο στούντιο να τελειώσω τον δίσκο, μια εβδομάδα πριν μάθω ότι θα γίνω πατέρας! Το γεγονός ότι μπήκα στο στούντιο είχε να κάνει ότι αυτή η κοπέλα, που κάνει μια κανονική δουλειά και σηκώνεται κάθε πρωί και πάει στο γραφείο της, ένιωθα ότι θα γίνει γυναίκα μου, ότι «έκλεισα» και δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να «τεμπελιάζω» άλλο και να ζω τη χαλαρή εργένικη ζωή… Ποια είναι δουλειά μου; Να γράφω μουσική και να τραγουδάω; Μπαίνω λοιπόν στούντιο να ολοκληρώσω, επιτέλους, το γιοφύρι της Άρτας!".
* «Άρχοντας του κόσμου» λοιπόν! Τι περιμένουμε;
"Δέκα τραγούδια, κάποια γραμμένα δέκα χρόνια πριν, κάποια τρεις μήνες πριν, αλλά αα τα ακούσεις δεν θα ξέρεις να πεις ποιο είναι γραμμένο πότε. Ξαναγραμμένα, ξαναενορχηστρωμένα… Τα τραγούδια μου τα είχα γράψει πριν ζήσω όσα ζω, αλλά τελικά με χαρακτηρίζουν. Σίγουρα νιώθω άρχοντας του κόσμου μου!".
* Νιώθεις λίγο σαν να ξανασυστήνεσαι στο κοινό;
"Σίγουρα. Με μια διαφορά. Η άνθηση του ίντερνετ και των κοινωνικών σάιτ έχει κάνει κόσμο να με μάθει από τα δύο προηγούμενα CD μου. Μου στέλνουν συγχαρητήρια για το νέο μου τραγούδι κι είναι τραγούδι δέκα ετών, αλλά αν ο κόσμος το νιώθει καινούργιο, αυτό είναι μια χαρά. Βεβαίως υπάρχει ένα τεράστιο κοινό να ανακαλυφθεί. Τα οχτώ χρόνια είναι σχεδόν δύο γενιές. Σίγουρα έχω να κερδίσω ένα καινούργιο ακροατήριο, να θυμίσω σε άλλο την ύπαρξή μου και να ενισχύσω τον όποιον θαυμασμό υπάρχει για τη μουσική μου".
* Πάντως όσο αργά κινήθηκες δισκογραφικά, τόσο αστραπιαίες ήταν οι αλλαγές στην προσωπική σου ζωή…
-Μόνο έτσι θα γινόταν. Να σου δώσω να καταλάβεις όταν γεννηθεί το παιδί μας τον Αύγουστο, θα είμαστε δέκα μήνες ζευγάρι. Τη γυναίκα μου την αντίκρισα πρώτη φορά 6 Οκτωβρίου 2009, από τότε συζούμε. Βρήκα τον άνθρωπο που περίμενα χωρίς να το ξέρω… Και οι αλλαγές μπορεί να είναι τεράστιες, αλλά δεν τις νιώθω έτσι. Είναι φυσικές. Ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδί. Ηρθαν σε σημείο που πραγματικά χαιρόμουν την εργένικη ζωή μου, όπως δεν την είχα χαρεί ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα;".
* Ο μέλλων παππούς Γιάννης Πάριος τι λέει;
"Καταρχήν είναι ξετρελαμένος που θα γίνει παππούς. Κι είναι ξετρελαμένος με τη νύφη του. Ποτέ ακόμη και μόνοι δεν μου έχει πει κάτι αρνητικό. Μια φορά μου είπε ότι βιάστηκα αλλά αμέσως το αναίρεσε λέγοντας «αλλά σε καταλαβαίνω με αυτή τη γυναίκα…".
* Εσύ πώς νιώθεις που θα γίνεις μπαμπάς;
-Νομίζω θα το συνειδητοποιήσω μόλις δω το παιδί. Θα πιάσω την κοιλιά της γυναίκας μου και θα την νιώσω να κλοτσάει, θα την βλέπω στον υπέρηχο και θα προσπαθώ να καταλάβω αν έχει τη μύτη μου ή της γυναίκας μου, αλλά νομίζω ότι όλα θα γίνουν μόλις έρθει στη ζωή μου η κόρη μου. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η κακή οικονομικά περίοδος που περνάει όλη η Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος όχι για την πορεία της οικονομίας, αλλά για την πορεία της οικογένειάς μου και νομίζω ότι ο ερχομός του παιδιού θα με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο και δυνατό. Η κρίση βέβαια είναι αισθητή, τη νιώθω στη ζωή μου, δεν ακούω απλά γι’ αυτήν".
* Το καλοκαίρι σου πώς θα το περάσεις;
"Θα είμαι κοντά στη γυναίκα μου, θέλω να είναι δίπλα της κάθε στιγμή των τελευταίων δύο μηνών της εγκυμοσύνης. Δεν θέλω να είμαι κάπου και να τραγουδάω -που θα ήταν εύλογο με νέο δίσκο και νέα τραγούδια να επικοινωνήσω- και να μαθαίνω από το τηλέφωνο τι γίνεται. Γεννάμε τον Αύγουστο και αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο. Όποια άλλη γέφυρα είναι να διασχίσω θα την διασχίσω όταν φτάσω σε αυτή. Δεν κάνω άλλα σχέδια, μεγαλεπήβολα ή μελλοντικά…".

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010
Διαφήμιση