You are here: Home Συνεντεύξεις Ο Γιώργος Τσαλίκης στον Παρέα 104 FM!

Ο Γιώργος Τσαλίκης στον Παρέα 104 FM!

«Πανικό» προκαλεί στην πίστα ο Γιώργος Τσαλίκης! Το «αντίδοτο» στη μιζέρια προσφέρει με τα τραγούδια και το πρόγραμμά του στο νυχτερινό κέντρο «Caramela». Αισιοδοξία πλημμύρησε τα Fm συνομιλώντας με την Πέγκυ Ρίζου στην εκπομπή «Η Πέγκυ και η Παρέα της» από τη συχνότητα του ράδιο ΠΑΡΕΑ FM 104!

Θετική αύρα αποπνέουν και οι καινούργιες επιτυχίες του, «Πανικός», «Πάρ’ το απόφαση», «Αν ήσουν αγάπη» και μέσω Διαδικτύου. Όπως εξηγεί, ύστερα από έντεκα χρόνια δισκογραφικών επιτυχιών κατανοεί την ανάγκη του φιλόμουσου κοινού για διασκέδαση και ετοιμάζεται να σκορπίσει χαρά και στην ομογένεια στην Αμερική από τον προσεχή Μάιο.

* Μέσα σε λίγο καιρό κάνατε δυο μεγάλες επιτυχίες, τα τραγούδια «Πανικός» και το «Πάρ’ το απόφαση». Τι ανταπόκριση είχε στον κόσμο του Διαδικτύου;
«Ο «Πανικός» του Χριστόδουλου Σιγανού και του Βαλεντίνου έχει κυκλοφορήσει εδώ και 15 μέρες κι έχει ξεπεράσει 400.000 χτυπήματα στο youtube. To videoclip πραγματοποιήθηκε με την σκηνοθετική επίβλεψη του Μάνου Τζιράκη. Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, όπου τραγουδάω και κάνω «ου, ου» με ανυποψίαστους περαστικούς. Και το «Πάρ’ το απόφαση» πήγε πολύ καλά 2,5 εκατομμύρια χτυπήματα».
* Δίνετε πάντα έμφαση στον έντονο ήχο και στο ρυθμό;
«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Γενικά όμως έχω τραγουδήσει μπαλάντες, ζεϊμπέκικα και, φέτος το καλοκαίρι, ερμήνευσα την μπαλάντα «Αν ήσουνα αγάπη». Νομίζω ότι ο κόσμος, αυτήν την περίοδο ειδικά, περιμένει από μένα κάτι πιο δυναμικό γιατί έχει ανάγκη να ανέβει η ψυχολογία του».
* Φαντάζομαι ότι αυτό εισπράττετε όταν βρίσκεστε στην πίστα;
«Ναι. Το βλέπεις ότι το κοινό θέλει να ξεδώσει. Όταν μπαίνει ένα χαρούμενο κομμάτι -αν και ο Έλληνας αγαπά την μπαλάντα- αλλάζει η διάθεσή του. Περισσότερο την ανάγκη του κόσμου εξυπηρετώ και δισκογραφικά».
* Πώς προέκυψε το τραγούδι σας «Αν ήσουν αγάπη» στη Βουλγαρία;
«Πάρα πολλά τραγούδια μου έχουν μεταφερθεί στα βουλγαρικά. Έγραψα μάλιστα στο Twitter για μια διεθνή καριέρα, γελώντας. Και στην Κωνσταντινούπολη έχω ακούσει τραγούδια μου και στη Ρουμανία έχει ερμηνεύσει ο Ionut Galan το «Με χαλάει». Μ’ αρέσει, είμαστε τύποι οι Έλληνες που η μουσική μας επηρεάζει και είναι αντίστοιχα τύποι που η μουσική τους επηρεάζει. Είναι πολύ ενδιαφέρον άλλωστε να ακούσει ένα τραγούδι σου σε μια ξένη γλώσσα».
* Πραγματοποιήσατε και μια μεγάλη περιοδεία το Σεπτέμβρη στην ελληνική ομογένεια. Τι μηνύματα λάβατε από τους Έλληνες της διασποράς;
«Γενικώς έκανα μια μεγάλη περιοδεία το καλοκαίρι στην Ευρώπη, ως προπομπό της μεγάλης περιοδείας μου που θα γίνει το Μάιο. Είναι πραγματικά δυο φορές Έλληνες, νιώθουν νοσταλγία και είναι διπλά ανήσυχοι γι’ αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Αγαπούν πάρα πολύ τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους λείπουμε, γι’ αυτό όταν πηγαίνουμε εκεί, εγώ αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαι δυο φορές πιο δοτικός κι αν δίνω στο κοινό το 100%, να δώσω το 200% σε αυτούς τους ανθρώπους»…
* Ακούγεται ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης οι περισσότεροι καλλιτέχνες προσπαθούν να πάνε στο εξωτερικό για να καταφέρουν να ισορροπήσουν την οικονομική πτώση του κλάδου.
«Εγώ ανήκω στην άλλη κατηγορία, δεν έχω πάει ποτέ στην Αμερική γιατί δεν προλαβαίνω, εργάζομαι συνεχώς, αλλά φέτος μετά τα εξαήμερα στο «Caramela» για δεύτερη χρονιά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και ότι θα κάνω τη μεγάλη μου περιοδεία πρώτη φορά».
* Διάβασα ότι, σχετικά με την κρίση, δηλώσατε σε συνέντευξή σας ότι «χρειάζεται περισσότερος κόπος, περισσότερο νερό στο κρασί και λιγότερο σταριλίκι» από τους συναδέλφους σας, ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν το κοινό. Διαπιστώνετε ότι παρ’ όλη την οικονομική κρίση υπάρχουν «καβαλημένα καλάμια»;
«Δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τον όρο καβαλημένα καλάμια, διαπιστώνω ότι παρά την κρίση μερικοί είναι στον κόσμο τους κι αυτό είναι πολύ άσχημο γιατί πρέπει όλοι να συνταυτιστούμε με το ότι αυτή την περίοδο ο κόσμος χρειάζεται τη διασκέδαση περισσότερο από κάθε άλλη εποχή κι εμείς θα πρέπει να του την κάνουμε πιο προσιτή ό,τι κι αν σημαίνει αυτό»…
* Πολλοί συζητούν ότι μπορεί να μην έχουμε χρήματα αλλά στα μπουζούκια γίνεται χαμός!
«Δεν γίνεται όμως! Μόνο διήμερα! Θα μπορούσε να γίνεται κάθε μέρα, όπως γίνεται στο «Caramela», αλλά έχουμε κάνει άλλα πράγματα και φθηνές τιμές έχουμε βάλει και καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου για να κάνει ένα ποιοτικό ξενύχτι αλλά σε προσιτή τιμή».
* Στο «Caramela» εμφανίζεστε με τη Χρύσπα, τον Κυριάκο Κυανό και τον Σάκη Αρσενίου. Τι να περιμένει το κοινό από εσάς;
«Πρέπει να έρθει να δει! Τα πάντα, λέμε από το «Ι am in my bedroom» μέχρι το «Στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα έναν κόκορα». Περνάμε ωραία, χορεύουμε, τραγουδάμε, μοιραζόμαστε τη σκηνή πολλές ώρες μαζί. Είναι μια πολύ ωραία ψυχοθεραπεία την οποία προτείνω ως γιατρός και ως καλλιτέχνης ανεπιφύλακτα»!

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012
Διαφήμιση