You are here: Home Συνεντεύξεις Ο Γιώργος Σαμπάνης παρέα με την Πέγκυ!

Ο Γιώργος Σαμπάνης παρέα με την Πέγκυ!

Ως άλλο «Μυστήριο τρένο» ο Γιώργος Σαμπάνης καταφθάνει σήμερα στον ΠΑΡΕΑ FM, καλεσμένος στην εκπομπή «Η Πέγκυ και η Παρέα της». Ο τραγουδοποιός περιγράφει στην Πέγκυ Ρίζου για την βραδιά που ξενύχτισε για να ακούσει στο ραδιόφωνο το πρώτο του τραγούδι, ενώ θυμάται τις ημέρες που ασχολούνταν με τον αθλητισμό.
Ως σύνθετης έκανε το ντεμπούτο του υπογράφοντας για την Έλενα Παπαρίζου το «Φιλί της ζωής», ενώ στο βιογραφικό του πλέον έχει συνεργασίες με τους Πέγκυ Ζήνα , Γιώργο Νταλάρα , Γιώργο Μαζωνάκη, Πασχάλη Τερζή κ.ά.
Ο δίσκος που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο «Είμαι μυστήριο τρένο» από την Universal με έξι τραγούδια, μεταξύ αυτών «Το καλοκαίρι αυτό στον ουρανό» με τους PROFESSIONAL SINNERZ αλλά και η συνεργασία «Μέρες που δεν σου είπα σ’ αγαπώ» με τη Ραλία Χρηστίδου, έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά από το μουσικόφιλο κοινό.
Θεωρεί τη σύνθεση της μουσικής αλλά και την ερμηνεία δυο πλευρές του εαυτού του που αγαπά εξίσου, γι’ αυτό και δεν είναι φειδωλός στο να γράφει για δίσκους άλλων καλλιτεχνών, όπως εξήγησε στον «Α.Τ.».
Πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε κι ένα προσωπικό cd single «Σαν το φύλλο στον αέρα» που μαγεύει μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφώνων τους ακροατές.
-Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο, γράφετε για κάποιον;
-«Για την Πέγκυ Ζήνα»
-Θα είναι λαϊκός ο δίσκος αυτός;
-«Ως επί το πλείστον.»
-Το τελευταίο καιρό έχετε γράψει μουσική για πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Νίκος Οικονομόπουλος.
-«Τα τελευταία τραγούδια που έχω γράψει και έχουν κυκλοφορήσει είναι το «Εγώ θα τραγουδήσω» για την Πέγκυ Ζήνα, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και η μουσική είναι δική μου. Ένα τραγούδι στο δίσκο του Γιάννη Πλούταρχου το «Δεν πρόκειται να φύγω» και δυο τραγούδια στο δίσκο του Νίκου Οικονομόπουλου το «Πού θα με πας;» και «Θα μαι εδώ» σε στίχους της Ελένης Γιανατσούλια και μουσική δική μου».
- Από τα τραγούδια που έχετε γράψει και έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, θα θέλατε κάποιο να το έχεις κρατήσει για τον εαυτό σας;
- «Μου αρέσουν όλα και τα έδωσα στους ανθρώπους που πιστεύω ότι τους ταιριάζουν περισσότερο».
- Τι σας εκφράζει περισσότερο να γράφετε μουσική ή να ερμηνεύετε;
- «Είναι δυο πτυχές του εαυτού μου ταυτόσημες και ουσιαστικές».
- Οι δίσκοι σας έχουν τη δική σας υπογραφή και στη μουσική.
- «Έχω αρκετά τραγούδια και μου αρέσει να τα δημοσιοποιώ στον κόσμο αλλά υπήρξαν και φορές με τραγούδια όπως το «Σαν το κλέφτη» που ερμήνευσα τραγούδια άλλων και τα έβγαλα σε single. Οπότε δεν είναι απόλυτο αυτό. Αλλά έχω μια ανάγκη ίσως να δημοσιοποιώ δικό μου υλικό».
- Ισχύει ότι δεν επιθυμείτε να είστε υποψήφιος για την Eurovision; Γιατί;
- «Ισχύει, γιατί δεν θεωρώ ότι ταιριάζω στο χώρο της Eurovision, ότι έχω σχέση με το υλικό και με τον τρόπο, με τη μουσική με το show, δεν μου θυμίζει κάτι που μπορώ να κάνω».
- Θα σας ρωτήσω για κάτι πιο προσωπικό: Σας ενοχλεί που ασχολούνται με την σχέση σας με την Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, με την συμβίωση και την επισημοποίηση της σχέση σας;
- «Όχι, δεν με ενοχλεί, απλά μας ρωτάνε συνέχεια και είναι ανούσιο».
- Σε μια τηλεοπτική συνέντευξή σας είδα ότι στο cd ευχαριστούσατε τον φύλακα άγγελό σας; Για ποιο τομέα της ζωής σας του είστε πιο ευγνώμων;
- «Για το ότι ζω».
- Δηλαδή αντιλαμβάνεστε τη ζωή ως ένα δώρο;
- «Αλίμονο!».
- Δεν υπάρχει κάποιος τομέας της ζωής σας που πηγαίνει πάρα πολύ καλά και λέτε ότι είμαι τυχερός;
- «Είμαι υγιής και ζουν οι άνθρωποι της οικογένειάς μου και είναι πολύ σημαντικό».
- Όντως είναι πολύ σημαντικό. Δώσατε συνέντευξη στον ΠΑΡEΑ FM. Η παρέα και η συντροφικότητα είναι σημαντικός παράγοντας στη ζωή σας;
- «Ναι, νομίζω ότι τα πιο σημαντικά πράγματα γίνονται παρέα με άλλους, σε ομάδες».
- Πιστεύετε λοιπόν στο ομαδικό πνεύμα. Πιστεύετε ότι αλληλεγγύη θα μας σώσει ως χώρα;
- «Γενικά πιστεύω στην αλληλεγγύη, όχι μόνο για τη σημερινή κατάσταση. Ομάδες ήταν όλοι αυτοί που κατάφεραν πράγματα στο ιστορικό παρελθόν».
- Έχετε στραφεί στον εθελοντισμό;
- «Ναι ήμουν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω κάνει μερικά πράγματα πέρα από αυτό. Πιστεύω στον εθελοντισμό. Ποιος δεν πιστεύει;».
- Θα ήσασταν διαθέσιμος εάν κάποια ΜΚΟ σας προσκαλούσε να την στηρίξετε;
- «Ναι είμαι όποτε χρειαστεί».
- Για να κλείσουμε με κάτι επαγγελματικό. Οι εμφανίσεις σας στο club «4711» συνεχίζονται;
- «Ναι θα είμαστε εκεί μέχρι λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα».

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012
Διαφήμιση