Ένα μικρό διάλειμμα από τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Κώστας Μαρτάκης για να έρθει «Πιο κοντά» με τους ακροατές του «ΠΑΡΕΑ 104 FM»! Ο νεαρός τραγουδιστής, κουβαλώντας μία ακόμα ολοκαίνουργια επιτυχία από τη νέα του δισκογραφική δουλειά γεμίζει την πιο αγαπημένη ραδιοφωνική συχνότητα της πόλης, αλλά και διηγήσεις, όνειρα, ευχές, αποκαλύψεις μιλώντας με την Άννα και τον Στράτο. Για περισσότερο Κώστα Μαρτάκη δεν έχετε παρά να συντονιστείτε σήμερα, 4-6μ.μ. στους 104FM και τον ΠΑΡΕΑ!!!
* Αθήνα - Θεσσαλονίκη η διαδρομή λοιπόν;
"Ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα στο Fix με τον Νίκο Κουρκούλη και τη Χρύσπα και θα είμαστε μέχρι το Πάσχα. Μάλιστα Παρασκευή και Σάββατο είχαμε 3.000 κόσμο, ήταν πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να τραγουδάς σε γεμάτο μαγαζί".
* Σε μια συνεργασία τι προσέχεις;
"Τα πάντα, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι με ανθρώπους που περνάς όμορφα. Οι σεζόν είναι μεγάλες, οπότε είναι σημαντικό να πηγαίνεις στη δουλειά σου με διάθεση να δεις τους συνεργάτες σου και να ξέρεις ότι είσαι καλά μαζί τους. Ευτυχώς μέχρι τώρα έχω ευτυχήσει στις συνεργασίες μου, έχω δουλέψει με ανθρώπους που θαυμάζω, Βανδή, Γονίδη, Ζήνα, Μαζωνάκη, Κελεκίδου".
* Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το τραγούδι;
"Δεν την πήρα ακριβώς την απόφαση, έγινε πολύ γρήγορα. Το είχα στο μυαλό μου από μικρός, δεν είχα εκδηλωθεί όμως, ντρεπόμουν πολύ. Τυχαία έγινε, ξεθάρρεψα και τραγουδούσα στο σπίτι. Επειδή όμως είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να μετανιώνω για πράγματα που δεν έχω κάνει, να φτάσω στα 60 μου και να κοιτάζω πίσω μου και να λέω «γιατί δεν το δοκίμασα έστω;», αποφάσισα να μπω σε ένα σεμινάριο στο Fame Studio για να μου που αν αξίζω να είμαι στον χώρο. Το σεμινάριο πήγε καλά και μου δήλωσαν συμμετοχή σε Fame Story. Το τραγούδι ήταν η αγάπη μου αλλά δεν ήξερα αν μπορώ να αντέξω τη δημοσιότητα, ντρεπόμουν. Έφτασα μέχρι τους 70 και μετά με έκοψαν. Απογοητεύτηκα, πίστεψα ότι θα μείνω στο μπάσκετ, δεν κάνω γι' αυτή τη δουλειά…".
* Αλλά;
"Όντως υπάρχει αυτό το αλλά. Ένας φίλος μου είχε δηλώσει συμμετοχή στο Dream Show, αλλά άλλαξε γνώμη. Μου λέει λοιπόν «Κώστας εγώ, Κώστας εσύ, δεν έχω στείλει φωτογραφία, θες να πας στη θέση μου;». Δεν ξέρω καν πώς πήρα απόφαση να ξαναπάω σε οντισιόν. Δεν θυμάμαι στον εαυτό μου να κάνω κάτι συνειδητά. Ενστικτωδώς… Πήγα μαζί με την αδελφή μου και σε μια εβδομάδα βρέθηκα στο παιχνίδι. Έτσι ξεκίνησα".
* Και το πόσο ντροπαλός ήσουν;
"Στο παιχνίδι δεν είχες και πολλά να σκεφτείς. Μπήκες στον χορό, χορεύεις. Όταν πρωτοτραγούδησα στο παιχνίδι δεν αισθανόμουν τίποτα. Δεν έβλεπα μπροστά μου, δεν υπήρχε τίποτα. Μετά από 2-3 λάιβ, κάθε φορά που έβγαινα στη σκηνή ήταν σαν να το έκανα 30 χρόνια. Πριν βγω ήμουν χάλια, άγχος, ιδρώτας, πόνος στο στομάχι, αλλά πάνω στη σκηνή σαν να ήμουν άλλος άνθρωπος. Το ίδιο μου συνέβη και την πρώτη φορά που εμφανίστηκα σε μαγαζί, στη Θεσσαλονίκη, με τη Δέσποινα Βανδή και τον Σταμάτη Γονίδη. Ήμουν στο καμαρίνι και έλεγα δεν θέλω να βγω, ντρέπομαι και όλα αυτά και όταν άνοιξε το σκηνικό μου για να βγω ήταν σαν να το έκανα από πάντα...".
* Γνωρίζοντάς σε από κοντά, η πρώτη μου εντύπωση είναι πως είσαι πολύ θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος…
"Είμαι θετικός και σκέφτομαι θετικά γιατί πιστεύω πως όταν σκεφτόμαστε θετικά, μας έρχονται θετικά πράγματα στη ζωή μας. Και έχω ένα προβληματάκι... Δεν μπορώ να έχω αρνητικούς και μίζερους ανθρώπους γύρω μου. Πέφτω. Η ζωή είναι πολύ μικρή και είμαστε τυχεροί όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε. Εγώ κάνω αυτό που αγαπάω και θέλω να το ευχαριστηθώ μέχρι το τέλος του. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά προσπαθώ να τις αντιμετωπίζω με το χαμόγελο στα χείλη".
* Δεν είναι πολύ ανταγωνιστικός και δύσκολος χώρος το τραγούδι για να αντιμετωπίζεται μόνο με θετική σκέψη;
"Δύσκολος και ανταγωνιστικός είναι και ο χώρος του μπάσκετ, το έχω συνηθίσει. Και το τραγούδι είναι για μένα πρωταθλητισμός. Χρειάζεται στόχους, δουλειά, πειθαρχία, πρόγραμμα. Θεωρώ τον αυτό μου τυχερό που έχω περάσει από τον αθλητισμό. Δεν με ενδιαφέρουν τα υπόγεια και τα πισώπλατα. Θα πάω αλλού και θα αποδείξω με τη δουλειά την αξία μου. Δεν θα προσπαθήσω να βγάλω το μάτι του άλλου. Προσπαθώ να γίνω καλύτερος και να ξεπερνώ τους άλλους, χωρίς να κάνω κακό σε κανέναν, μόνο να βελτιώνω τον εαυτό μου. Αλλά για να είμαι και ειλικρινής στο τραγούδι δεν έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και έχω πάντα τη βοήθεια συνεργατών. Ομαδικό άθλημα και το τραγούδι για μένα. Ο Ηλίας Ψινάκης, οι άνθρωποι της εταιρείας -είμαι πολύ περήφανος που είμαι στη Universal, που με πιστεύει και έχει επενδύσει σε μένα, μάλιστα μου έκανε και τη γνωριμία με τους Σουηδούς Χόλτεν Έρικσον, που είναι μεγάλο κεφαλαίο και με Έλληνες συνθέτες, και άνοιξε νέος κύκλος στην καριέρα μου…- μπορούν να με βοηθήσουν σε πολλά πράγματα".
* Κυκλοφόρησε ήδη η νέα σου δουλειά από τη νέα εταιρεία και έχει ήδη σημειώσει επιτυχία…
"Είμαι πολύ περήφανος για την καινούργια μου δουλειά, το «Πιο κοντά» για όλα, από το εξώφυλλο και τα τραγούδια, οπό συνθέτες και στιχουργούς, όλα. Έχω εισπράξει πολύ θετικά σχόλια και νιώθω πολύ όμορφα γι’ αυτό. Γνωρίστηκα με νέους συνεργάτες, τον Χριστόδουλο Σιγανό και τον Βαλντίνο, τον Γρηγόρη Πετράκο, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Κώστα Τουρνά, τη Βίκυ Γεροθόδωρου και έχω να πω ότι υπήρξα τυχερός γιατί ταιριάξαμε καλλιτεχνικά και περάσαμε και καλά".
* Η συνεργασία σου με τον Ηλία Ψινάκη συνεχίζεται;
"Δεν είχαμε ποτέ υπογράψει συμβόλαιο, αλλά ο Ηλίας είναι πάνω απ' όλα πολύ καλός φίλος. Στις δύσκολες στιγμές είναι δίπλα μου, βοηθάει γιατί ξέρει κι έχει χτίσει μια καριέρα τεράστια με τον Σάκη. Η καλύτερη συμβουλή που μου έχει δώσει «Να είσαι ο εαυτός σου». Περίμενα άλλα πράγματα αλλά όχι αυτό. Και στις αρχές μάλιστα. Αλλά ο Ηλίας γύρισε και μου είπε «όσο καλός ηθοποιός κι αν είσαι αν κάτι δεν είναι αληθινό, από μέσα σου, ο κόσμος το καταλαβαίνει…»".
* Πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις;
"Μου αρέσει να βρίσκομαι με τους φίλους μου και οι καλύτεροί μου φίλοι είναι από σχολείο και μπάσκετ. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να είναι μόνος μου, να ηρεμώ, αλλά γενικά μου αρέσει να είμαι με κόσμο. Κι επίσης μαγειρεύω, και κανονικά κιόλας. Και φαγητά και γλυκά, και σαλάτες υπέροχες. Δεν φτιάχνω μουσακά και παστίτσιο, ακόμα… Αλλά γενικά το ‘χω, μου αρέσει πολύ".
* Η σχέση σου με τα χρήματα;
"Γενικά τα σέβομαι γιατί βγαίνουν δύσκολα, αλλά είμαι της άποψης ότι δεν θα τα πάρω και μαζί μου. Δεν ενεργώ απερίσκεπτα, δεν ξοδεύω χωρίς λόγο αλλά όχι και τσιγκουνιές. Θα χαλάσω λεφτά ας πούμε για να περάσω καλά με τους φίλους μου ή με την οικογένειά μου. Αλλά από την άλλη υπάρχει και στο μυαλό μου ότι είναι δύσκολοι οι καιροί…".
* Και η σχέση σου με τις γυναίκες;
"Έχω ζήσει έναν μεγάλο έρωτα, που όταν χωρίσαμε μου είχε στοιχίσει... Εύχομαι να ζήσω και άλλον... Αναπόφευκτα το πρώτο βλέμμα πάει στην εμφάνιση αλλά δεν στέκομαι εκεί. Μου έχει τύχει να μου φύγει το σαγόνι από την ομορφιά μιας κοπέλας και μόλις ανοίξει το στόμα της να ξανακλείσει! Ο χρόνος δείχνει τον άνθρωπο. Θέλω δίπλα μου έναν άνθρωπο που να έχει χαρά και διάθεση για τη ζωή, να υπάρχει γέλιο και όχι μιζέρια…".
* Τι θέλεις να σου φέρει το μέλλον;
"Το πιο σημαντικό, ό,τι και αν κάνει ο καθένας μας στη ζωή, είναι η υγεία. Χωρίς υγεία τι να τα κάνεις όλα τα άλλα; Τη θεωρούμε δεδομένη. Είμαι άνθρωπος που δεν κάθομαι να περιμένω να μου έρθει κάτι. Μέσα από τη δουλειά μου επιδιώκω πράγματα. Διάρκεια, όχι λίγα χρόνια επιτυχίας και μετά τέλος, καλά τραγούδια, καλές συνεργασίες. Όλα αυτά είναι κύκλος. Όλα ενώνονται και φτιάχνουν τη διάρκεια…".