You are here: Home Συνεντεύξεις Η Ανδριάνα Μπάμπαλη στον ΠΑΡΕΑ FM στους 104

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη στον ΠΑΡΕΑ FM στους 104

babaliΜε ένα «Rose Tatoo» στα χείλη, δηλαδή τα υπέροχα ερμηνευμένα, ελληνικά και ξένα τραγούδια από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, «ντυμένα» με τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Μίνου Μάτσα, έρχεται η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο στούντιο του «ΠΑΡΕΑ 104FM», σημερινή καλεσμένη της Άννας και του Στράτου, στο καθιερωμένο ραντεβού της Παρασκευής, 4-6μ.μ.

* Είσαι παιδί της εποχής σου;

«Προσπαθώ, αν και νιώθω ότι έχω μείνει λίγο πίσω… Αν μιλήσεις με ένα 20χρονο καταλαβαίνεις ότι προχωρούν τα πράγματα πολύ γρήγορα, με άλλες ταχύτητες απ’ ό,τι όταν ήμασταν εμείς 20 ετών».

* Το τελευταίο σου CD, το «Rose Tatoo» μοιάζει με γέφυρα στο χτες και το σήμερα. Παλιά τραγούδια, σύγχρονη ενορχήστρωση και ερμηνεία.

«Αυτή η δουλειά είναι…. παράλληλη δισκογραφία, ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να δω τι θα κάνω. Μου αρέσει πάρα πολύ το ρεπερτόριο της εποχής του ’50 και του ’60, θεωρώ ότι είναι από τις πιο ωραίες εποχές. Με γοητεύουν οι συνθέσεις, έχουν ενδιαφέρον μουσικά, ήταν ρομαντικά τα πράγματα, και στιχουργικά έχουν μια αθωότητα, κάτι που λείπει από την εποχή μας. Τα τραγούδια που φτιάχνονταν ήταν πολύ ωραία. Το ζηλεύω πολύ αυτό. Ήταν όλα πολύ κομψά, τώρα είναι όλα πιο “χύμα”».

* «Ρετρό» δίσκος, αλλά η τεχνολογία στην υπηρεσία του!

«Αυτό ήταν το κλου! Μακάρι να ήταν εδώ ο Μίνως και να είχαμε επαφή από κοντά, αλλά ήταν στην Αμερική και η ηχογράφηση έγινε μέσω skype και τηλεφωνημάτων! Είχε όμως την πλάκα του και αυτό…».

* Νομίζω ότι και οι φετινές ζωντανές σου εμφανίσεις έχουν άρωμα fifties και sixties…

«Φέτος παρουσιάζω μόνο το «Rose Tatto», σαν αφιέρωμα στην εποχή, ένα ρετρό αφιέρωμα. Λέω και πολλά άλλα τραγούδια και από κινηματογράφο, ελληνικό και ξένο, και Έλβις και τα πάντα. Τώρα αυτό το διήμερο. Δευτέρα, Τρίτη, θα είμαστε στην Πετρούπολη, σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί, το «Μέλι», που έχει ένα πολύ ζεστό, όμορφο οικογενειακό κλίμα. Εμείς να παίζουμε θέλουμε και πάμε παντού… Θα παίξουμε και στον «Μύλο» στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουάριου. Μου αρέσει να τριγυρνάω. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους, να βλέπω πράγματα».

* Ρομαντισμός υπάρχει γύρω μας και στο τραγούδι;

«Έχει μεταλλαχθεί και δεν τον αναγνωρίζουμε. Υπάρχει ταχύτητα, λείπει το παραμύθι από τι σχέσεις… Το τραγούδι έχει γίνει για… εφήβους! Και σίγουρα δεν υπάρχει το μεγάλο σουξέ, ένα τραγούδι να το τραγουδά όλη η Ελλάδα. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι το «Θάλασσά μου σκοτεινή». Ίσως.».

* Τι σε κάνει χαρούμενη σ’ αυτή τη ζωή;

«Το φαΐ, τα ταξίδια, μια πολύ ωραία συναυλία, όταν μαγεύεσαι. Γενικά η χαρά είναι μια στιγμή σήμερα, μεμονωμένες χαρούμενες στιγμές. Εκτιμώ τα μικρά πράγματα».

* Κι ο έρωτας;

«Είμαι σε μια σχέση πολλά χρόνια, έχω περάσει την φάση της καψούρας και ζω την αγάπη και την εμπιστοσύνη, μια κατάσταση που εύχομαι σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ τυχερή… Η δουλειά μας ειδικά, έχει μεγάλη ανασφάλεια, τώρα δουλεύεις, αύριο όχι, ο χώρος είναι δύσκολος, εύκολα μπορεί να σε πετάξει έξω. Η σταθερότητα στην προσωπική σου ζωή είναι πολύ σημαντικό».

* Το τραγούδι όμως απαιτεί θάρρος ή θράσος;

«Κυρίως θάρρος απαιτεί και νομίζω, να μην έχεις συναίσθηση του τι κάνεις. Βγαίνουμε σε μια σκηνή και ο κόσμος είναι από κάτω. Στην αρχή μου φαινόταν τρομερό. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση! Χρειάζεται όμως μουσικότητα. Μου λείπει πολύ. Είναι κάτι σαν το ταλέντο, δεν έχεις να κάνει πόσες νότες πιάνεις, είναι πώς αντιλαμβάνεσαι την μουσική, τον ήχο».

* Τι είδες ή άκουσες τελευταία και σου άρεσε;

«Μαγεύτηκα με το «Avatar»! Ο πρωτόγονος κόσμος που παρουσίασε ο Κάμερον ήταν συγκλονιστικός! Πολύ ωραία εμπειρία».

* Μια και αναφέρθηκες στον κινηματογράφο, αληθεύει πως θα κάνεις το ντεμπούτο στην ταινία «Άπνοια» του Αρη Μπαφαλούκα;

«Όντως, και ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία. Με πήρε ο σκηνοθέτης, που με είχε δει πριν χρόνια σε μια συναυλία, γλυκύτατος και πολύ ταλαντούχος άνθρωπος και μου το πρότεινε. Δεν πέρασα από οντισιόν, τη γλίτωσα! Έκανα ένα μικρό ρόλο, μια ακτιβίστρια. Πολύ ωραία εμπειρία. Πολιτισμένος χώρος, καλύτερος από τον μουσικό. Θα το διαβάζουν ηθοποιοί και θα λένε «και που να ‘ξερες» αλλά έτσι μου φάνηκε, το είδα πολύ αθώα. Με βοήθησαν όλοι πολύ και κυρίως ο Γιώργος Καραμίχος, ο κινηματογραφικός μου σύζυγος και πολύ καλός συνεργάτης. Αυτό μπορώ να το κρίνω».

* Σου άρεσε, θα το επαναλάβεις;

«Μου άρεσε; Μην σου πω ότι μόνο αυτό θα ήθελα να κάνω! Έτσι κι αλλιώς μου αρέσει πολύ το σινεμά. Θα δείξει, να δω κι εγώ την ταινία πρώτα που θα προβληθεί μέσα στο 2010 και βλέπουμε…».

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012
Διαφήμιση