Είναι ο πρώτος που δηλώνει «όχι άλλο Πάνω απ’ όλα»!!! Επίσης μας αποκαλύπτει ότι είναι… ντροπαλός! Μας μιλάει για τα δισκογραφικά του σχέδια, για τις εμφανίσεις του -στον Σταυρό του Νότου μετά το Πάσχα και σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι- και γνωρίζουμε λίγο καλύτερο τον χαμογελαστό, αισιόδοξο, κεφάτο, μα Πάνω απ’ όλα θετικό σε διάθεση και προθέσεις Μύρωνα Στρατή. Σήμερα στο καθιερωμένο ραντεβού 4-6μ.μ., με την Άννα και τον Στράτο φυσικά στον ΠΑΡΕΑ 104 FM!!!
* Είχες δηλώσει σε τηλεοπτική σου εμφάνιση ότι… θα φτιάξεις γκρουπ στο Facebook που θα λέγεται… «όχι άλλο Πάνω απ’ όλα»!!! Το έφτιαξες;
"Δεν πρόλαβα, αλλά ετοιμάζομαι!".
* Πιστεύεις ότι η υπερπροβολή κάνει ζημιά σε έναν καλλιτέχνη;
"Σαφώς και ειδικά για έναν νέο καλλιτέχνη είναι πολύ επικίνδυνη. Όταν το πρώτο τραγούδι κάνει τόση επιτυχία, κρύβει κινδύνους".
* Το περίμενες ότι θα ακουστεί τόσο;
"Με τίποτα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πέρσι τα Χριστούγεννα που είχαμε τελειώσει τις μίξεις του δίσκου λέγαμε… ε, αυτό μπορεί να πάει κάπως καλά. Ξεκίνησε σιγά-σιγά και από ένα σημείο και μετά… μόνο αυτό ακουγόταν!".
* Εσύ αντέχεις να το ακούς ή έχεις «μπουκώσει»;
"Να πω την αλήθεια δεν αντέχω να ακούω τον εαυτό μου γενικά στο ραδιόφωνο, αλλάζω αμέσως σταθμό. Στις ζωντανές εμφανίσεις είναι άλλο το ζήτημα, ο κόσμος είναι διαφορετικός κάθε φορά και αυτό δίνει άλλη δύναμη και υπόσταση στα τραγούδια. Κάθε βράδυ κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό. Έτσι και αλλιώς εγώ νιώθω τραγουδοποιός, όχι τραγουδιστής. Τραγουδάω απλά τα τραγούδια μου με τον τρόπο μου…".
* Με τέτοια επιτυχία νιώθεις πλέον και λίγο σταρ;
"Για να είμαι ειλικρινής πάντα γέλαγα με τους τραγουδιστές που εκτίθενται και είναι κάπως ντίβες, οπότε δεν το βλέπω έτσι. Μπορεί π.χ. να βγω με τους φίλους μου και κάποιοι να με κοιτάξουν. Δεν θα δώσω σημασία. Δεν βρίσκω ότι έχει γίνει κάτι συγκλονιστικό".
* Πιστεύεις ότι πλέον υπάρχουν προσδοκίες από το επόμενο δισκογραφικό σου βήμα;
"Σίγουρα πολλοί περιμένουν μια ανάλογη επιτυχία, αλλά ακόμη περισσότεροι περιμένουν να μην κάνω ανάλογη επιτυχία. Εγώ δεν θα προσπαθήσω να επαναλάβω το «Πάνω απ’ όλα» ή κάτι παρόμοιο. Θέλω να κάνω πράγματα με τα οποία να αισθάνομαι άνετα και να λέω «ναι, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω» κι αυτό μου φτάνει. Τώρα μαζεύω τραγούδια, κάνω ντέμο και αν όλα πάνε καλά πάμε για δίσκο του χρόνου τον χειμώνα. Θα ήθελα να δώσω και σε άλλα τραγούδια του δίσκου που κυκλοφορεί χρόνο αλλά δεν πιστεύω και σε δισκογραφία κάθε χρόνο".
* Ξεκίνησες ως κιθαρίστας… Το τραγούδι ήταν στόχος ή προέκυψε;
"Έγραφα πάντα τραγούδια, αλλά δεν πίστευα ότι μπορούσαν να απασχολήσουν κόσμο. Σε κάποια φάση ετοίμασα ένα τραγούδι, το «Τι ζητάς» και το έστειλα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2006, όπου φάνηκα τυχερός και πήρα το 3ο βραβείο. Πάντα τραγουδούσα σε πολύ προσωπικό επίπεδο, σπίτι μόνος μου γιατί ντρέπομαι κιόλας…".
* Δεν σου φαίνεται!
"Όχι, πραγματικά. Οι φίλοι μου και οι γονείς μου με παρακαλάνε να τους τραγουδήσω και δεν το κάνω ποτέ. Μου είναι πιο εύκολο να τραγουδήσω μπροστά σε 100 άτομα, παρά σε ένα. Γενικά όλη αυτή η πλευρά της τααγουδοποιίας και του τραγουδιού ήταν πολύ καλά κρυμμένη και δεν το περίμενε κανένας, ούτε καν οι δικοί μου άνθρωποι. Μετά, πήγαν όλα κατ’ ευχήν… Θεωρώ ότι είμαι από τους πιο τυχερούς της γενιάς μου".
* Η γενιά σου τι κουβαλάει;
"Πιστεύω στη νέα γενιά. Βλέπω ότι οι τέχνες πάνε καλά, υπάρχουν μέρη και τόποι για μουσική, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις. Το 1999 τελείωνα το Λύκειο, και έψαχνα να βρω ντράμερ και δεν έβρισκα με τίποτα. Τώρα πια κάθε σχολείο έχει πέντε μπάντες! Αυτό με γεμίζει με ελπίδα. Από την άλλη υπάρχει μια τρομερή οικονομική και επαγγελματική κρίση στη γενιά μου, παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα καλυτερεύσουν τα πράγματα… Όλες οι γενιές κουβαλάνε τα προβλήματά τους, τα σύνδρομά τους, αυτή η γενιά νομίζω ότι δεν ξέρει για τι να παλέψει ακριβώς. Γι’ αυτό νιώθω τυχερός, έχω κάνει επάγγελμα κάτι που αγαπάω και είναι περιπετειώδες! Γνωρίζεις κόσμο, τρέχεις, βλέπεις μέρη… Θεωρώ πολύ μεγαλύτερους ήρωες αυτούς που κάνουν μια καθημερινή δουλειά γραφείου, παρά έναν τραγουδιστή, που είναι και λίγο τυχοδιώκτης από τη φύση του…".
* Η νέα γενιά όμως, επί των καλλιτεχνικών, μήπως κυνηγάει τη δημοσιότητα περισσότερο από την τέχνη;
"Το «θέλω να γίνω διάσημος χωρίς να επαγγέλλομαι κάτι» σε γενικές γραμμές ισχύει. Αλλά είναι πολύς κόσμος που δεν είναι έτσι. Υπάρχει κόσμος που ζει κανονικά τη ζωή του, περνάει όμορφα, μαζεύει τις εμπειρίες του, απλά και κανονικά. Τη ματαιοδοξία την έχουμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως μέσα μας, όλοι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι, να είμαστε αγαπητοί και όλα αυτά τα θετικά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα παιδείας. Αν είχαμε σωστή και υγιή παιδεία σαν Έλλήνες, θα χειριζόμασταν πιο σωστά πολλά πράγματα και θα ήμασταν πιο ευγενικός λαός, γιατί τώρα δεν είμαστε ευγενής λαός. Αν κάνεις κάτι στον δρόμο, έστω κάτι αμελητέο, το τι θα ακούσεις δεν λέγεται, είναι όλοι έτοιμοι να σε πλακώσουν. Το βλέπω σε σχέση με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που οι άνθρωποι είναι εξημερωμένοι…".
* Τι άλλο σε χαλάει στην πόλη;
"Η αγένεια! Οι ρυθμοί δεν μου αρέσουν, που τρέχουμε πάνω-κάτω σαν τρελοί και το ότι δεν βρίσκεις να παρκάρεις αν δεν περιφέρεσαι τουλάχιστον μισή ώρα… Οι άνθρωποι των πόλεων χάνουμε απίστευτες ώρες από τη ζωή μας στο παρκάρισμα".
* Τι σε φτιάχνει;
"Τα αντίθετα. Η ευγένεια σε μια καθημερινή στιγμή σε ένα περίπτερο μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση. Η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο, μένω πάντα εδώ…".